начало » Стелки за спортни обувки

Стелки за спортни обувки

Стелки за спортни обувки, държат ходилото в правилно положение.

Иновативен дизайн и интересно изпълнение стелки,  характеризиращ се с много добра извивка на стелките в петата, както и около надлъжния свод. Това много спомага за това ходилото да се разположи правилно, следвайки геометрията си по естествен път. С добре изразен надлъжен и напречен свод, като освен това има и три ивици по дължината на стелката, които спомагат за още по-добро позициониране на ходилото и стимулиране на кръвообращението. Поддържат краката в стабилно положение при продължително ходене или стоене прав дълго време, за което спомага като цяло и по-широката им форма.

Могат също така да бъдат заместители на „стелки-супинатори“ (при детско плоскостъпие) в случаите, когато ходилото е вече доста широко, за да се ползват стандартни „супинатори“.

Изработени от три пласта евапренова гума, която в последно време се използва от почти всички водещи фирми, която е със задължителното антибактериално и антимикотично покритие. Горният и долният пласт са по-меки, а в средата има по-твърд пласт за опора на надлъжния и напречния свод. Освен това отдолу са леко набраздени с цел „не-приплъзване“ в обувката.

Да се има впредвид, че заради формата си, са подходящи за по-обемни или спортни обувки, и не е желателно да се коригират в ширина. Ясно изразеният надлъжен свод трябва да бъде добре позициониран.

В номерация от 35 до 46, като два номера са за един. Възможно е леко изрязване в предната част /откъм пръстите/, ако са малко големи за обувките. Не е желателно да се пречупват.

При желание за евентуално закупуване и доставка до вас, е най-добре е да се опитате да измерите със „шивашки“ метър вътре обувката, от петата към края на пръстите, и да ни информирате за дължината в см. Другият вариант е да стъпите на един бял лист хартия, да маркирате откъм петата и края на пръстите, и да го измерите с линия в см.

При необходимост се консултирайте по телефона със специалист от АРТИКОМ ЕООД на посочените телефони за контакт.

Продукт на испанската фирма за ортопедични изделия ФЛЕКСОР СА.

Стелки за спортни обувки, държат ходилото в правилно положение.
Стелки за спортни обувки, държат ходилото в правилно положение.
Стелки за спортни обувки, държат ходилото в правилно положение.