начало » Стелки за диабетно стъпало

Стелки за диабетно стъпало

Какво означава „диабетно стъпало“?

Това е общото наименование за група от тежки хронични усложнения на диабета. Диабетният синдром на стъпалото се проявява с незаздравяващи рани по краката на пациента, с поражения на ставите и на костите, което може да доведе до частична гангрена и дори до ампутация.

Известно е, че, при диабет, особено уязвими са краката. Диабетиците често са с нарушено кръвообращение точно в кръвоносните съдове на краката.  При неправилно оросяване, кожата на краката става особено податлива на различни травми и наранявания, които зарастват бавно.

Хората с диабет страдат и от т. нар. сензорна невропатия, в резултат на която се притъпява усещането за болка, за топлина, за студ и др. въздействия върху кожата на краката , т.е. диабетиците не усещат ранните сигнали и така различните травми се задълбочават. Това може да се получи и от

  • Неподходящи обувки, най-често от изкуствена материя, водещи до запотяване, лошо кръвоснабдяване и вероятна поява на охлузвания и мазоли;
  • Случайни порязвания и изгаряния;
  • Гъбични инфекции на кожата, между пръстите, по ноктите, врастнали и неподдържани нокти, и др.

Специалните стелки за диабетно стъпало, които предлагаме в серийна номерация, облекчават страданието, създават максимално възможния комфорт при движение и предотвратяват нови рани или мазоли.  Горната част е покрита с естествена козя кожа, а долната част е изработена от т.н. “медицински латекс“, мек и същевременно достатъчно дълго издържащ на носене. В петата има омекотена част, подходяща и за шипове. Заради специфичните материали, от които са изработени, предпазват от излишно изпотяване на ходилата, както и против задържане на неприятна миризма.

Не е препоръчително да се перат, за да не се свие кожата, можете просто да ги почистите с влажна кърпа или гъба.

Предлагат се в номерация от 36 до 46 номер, като два номера са изработени за един – т.е. 37-38 е един номер, но това не е проблем, тъй като заради меката долна част на стелката може да се постави без проблем и в двата номера обувки. Два модела са – единият е със два свода – надлъжен и напречен, а другият е само с надлъжен. В случаят сводовете са доста меки, така да не представляват проблем, ако не сте носили досега.

При желание за евентуално закупуване и доставка до вас, е най-добре е да се опитате да измерите със „шивашки“ метър вътре обувката, от петата към края на пръстите, и да ни информирате за дължината в см. Другият вариант е да стъпите на един бял лист хартия, да маркирате откъм петата и края на пръстите, и да го измерите с линия в см.

При необходимост се консултирайте по телефона със специалист от АРТИКОМ ЕООД на посочените телефони за контакт.

Продукт на испанската фирма за ортопедични изделия ФЛЕКСОР СА.