начало » Ежедневни универсални стелки

Ежедневни универсални стелки

Ежедневните ортопедични стелки за подходящи при плоскостъпие, болки в кръста или коленете /появили се вследствие на леко плоскостъпие/, болки в петите, пропаднал напречен свод /най-често при жените/, както и са добри при активно спортуване или туризъм.

Долната им твърда част поддържа стабилно ходилото да не се изкривява встрани, като за това помагат и добре изразените надлъжен и напречен свод. В предната им част има също така леко повдигане за поддържане на зоната между пръстите и ставите. В задната част омекотената зона е добра при наличие на шипове, мазоли в петата или просто за по-добър комфорт при ходене. Горната част е с покритие от естествена лицева кожа, леко грапава, с цел не-приплъзване на ходилото.

Подходящи са за всякакъв вид затворени обувки, но не са подходящи за чехли и сандали. При последните видове обувки е наложително залепването им, което ги прави невъзможни за смяна за други обувки.

В номерация от 36 до 47 номер, лесни за поддръжка, почистват се лесно с влажна кърпа или гъба. Не се препоръчва да се перат, тъй като ще се повреди кожата отгоре

Желателно е да се подменят след 6 –8 месеца, тъй като все пак се уврежда покритието от естествена лицева кожа.

При желание за евентуално закупуване и доставка до вас, е най-добре е да се опитате да измерите със „шивашки“ метър вътре обувката, от петата към края на пръстите, и да ни информирате за дължината в см. Другият вариант е да стъпите на един бял лист хартия, да маркирате откъм петата и края на пръстите, и да го измерите с линия в см.

При необходимост се консултирайте по телефона със специалист от АРТИКОМ ЕООД на посочените телефони за контакт.

 

Продукт на чешката фирма за ортопедични изделия СВОРТО.