начало » Въпроси » Ортопедични обувки по поръчка

Ортопедични обувки по поръчка

Когато се появи проблемът с болки в ходилата и изникне въпросът за ортопедични обувки или стелки, е налице дилемата:
„Да си купя ли готови ортопедични обувки/стелки или да си направя по поръчка?“ Тогава е добре да бъдеш максимално информиран.

Готовите „конфекционни“ ортопедични обувки не могат да удовлетворят Твоята потребност изцяло, защото при тях е заложено на предимно на „анатомичната“ стелка или ходило (подметка). Конфекционната (серийно произведена) обувка не е правена специално за теб. Видът й е различен при различните производители и е правена по стандартна номерация, която може да не пасне при определени проблеми. Друг недостатък на „конфекционните“ обувки е, че в повечето случаи те не подлежат дори на един обикновен специфичен ремонт, като разпъване в дадени области или подмяна на подметки. Даден ортопедичен проблем, напр.пропаднал „напречен свод“ или „надлъжен свод“, може да започне да се третира първоначално и със закупуване на стелки, серийно производство, НО те трябва да се подберат внимателно – т.е. изискайте предварителна консултация за всеки различен тип стелки, изискайте да направите проба на място, за да почувствате в кои области на ходилото усещате стелката и дали се чувствате по-стабилно и по-комфортно.

Ортопедична обувка само по поръчка и индивидуално за Теб! „АРТИКОМ” ЕООД произвежда ортопедични обувки и стелки единствено по индивидуална мярка. Ние правим обувката за Твоя проблем, за Твоята нужда, за Теб.

Ние изработваме обувката, от която имаш нужда Ти и докато Ти лично останеш доволен от крайния резултат. След като стане ясно, че имаш необходимост от ортопедична обувка, ние вземаме мярка от Твоето ходило. Изработването на Твоите обувки става съобразно спецификата на Твоя ортопедичен проблем. Какъвто и да е той. Може да става въпрос за изкривявания в областта на пръстите, деформации в ходилото, липсващи пръсти, скъсявания на някой от крайниците или нещо друго.

Моделите, които предлагаме, могат да бъдат променяни функционално или цветово – връзки, залепващи ленти, форма на подметката и т.н. Всички ортопедични обувки се изработват само и единствено от естествена кожа, а ходилата им – съобразно спецификата на Твоето стъпало. Друго предимство на ортопедичните обувки, които ние ще изработим за Теб е, че разходите по покупката им могат да бъдат поети от Агенцията за социално подпомагане по силата на действащата към момента нормативна уредба.

Ортопедичните обувки по поръчка се правят за удобство и терапия на Вашите ходила, но те са и превенция срещу допълнителни усложнения при различни проблеми – деформиране на пръстите, рани, болки в петите, колената и кръстната област… Това са все симптоми, често срещани при употребата на неподходящи обувки. Стелките по поръчка са много подходящи за активни хора, които работят предимно прави. Те са и много подходящи за терапия при наличието на т. нар. „диабетно стъпало“, пропаднал надлъжен свод (дюстабан), наличие на трудно зарастващи рани и язви. Ползването на такъв тип стелки води до по-добро кръвоснабдяване и аериране на ходилата. При нас също се предлагат и стелки, серийно производство, но подбрани от нас специфични модели, за които сме убедени в ефективността и качеството им.

Главната ни цел е максималното удовлетворение, което искаме да видим накрая у Теб. Възможно е да се наложат допълнителни корекции, но това е наша политика. Искаме Ти да останеш доволен! Ние не предлагаме „абсолютното лекарство“ за проблемите Ти, понякога може да не останеш 100 % доволен от изделието ни, но винаги ще посрещнем и обсъдим проблема Ти отново и отново!

„АРТИКОМ“ ЕООД произвежда и предоставя медицински изделия – ортопедични обувки и стелки по индивидуална мярка, съгласно Наредба 2 за тази дейност, Закона за интеграция на хората с увреждания и Закона за медицинските изделия. За тази си дейност разполага с Удостоверение към Агенцията за хора с увреждания  към Министерството на труда и социалната политика № 207/17.06.2011. Производствената база на компанията е в град Пловдив, като в дейността са ангажирани служители с богат опит в обувната промишленост. Фирмата има приемни в почти всички големи градове на страната – Ловеч, Нова Загора, Пловдив, Варна, Хасково, Плевен, Димитровград, Шумен, Разград, Сливен, Велико Търново и Добрич.